top of page
Jazz in Hasselt op de kaart zetten
& Hasselt op de jazzkaart zetten

'Jazz In Hasselt', voorheen 'Jazzclub The Mood', is geen fysieke jazzclub, maar een vzw die de aanwezigheid van (live) jazz in het Hasseltse wilt stimuleren. Dit doen we door de organisatie van de jaarlijkse jazzkroegentocht 'Hasselt In the Mood' enerzijds, en door samenwerkingen met een aantal partners anderzijds. Meestal gebeurt die samenwerking in de vorm van advies, programmatie, promotie. Daarbij staat 'Jazz In Hasselt' altijd borg voor een correcte zakelijke aanpak en een faire verloning van muzikanten.

 

Binnen de jazz proberen we breed te kijken, en streven we naar 'de juiste jazz op de juiste plaats'. We geloven daarbij dat een bloeiende jazz scene lokaal verankerd is, een laagdrempelige kant heeft, en verderbouwt op tradities.

 

Ons bestuur van onbetaalde vrijwilligers weerspiegelt die overtuiging:

 

Johan Camp (schatbewaarder) is op dit moment ICT'er, speelt (jazz)piano en -saxofoon, en is musical director van popkoor Just Music.

 

Gert-Jan Dreessen (secretaris) is professioneel jazzdrummer, en geeft jazzdrums en -ensemble in Hasselt en aan het Lemmensinstituut in Leuven .

 

Arne Van Coillie (voorzitter) is professioneel jazzpianist, en geeft jazzpiano en jazzgeschiedenis in Hasselt.

 

Kim Versteynen is professionele jazzzangeres, en geeft jazz- en popzang in Hasselt.

Jo Nicolaï is afdelingshoofd opnames en audiovisuele projecten van Operahuis De Munt in Brussel en speelt (jazz)piano.

bottom of page